Αλέξης Σαββόπουλος

Το ήθελε πολύ, το πήρε, μένει γερά στο κόλπο ο Άρης

Μια ομάδα διψασμένη, αποφασισμένη να μη χάσει την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στον τελευταίο στόχο που της έμεινε.

Για να κεφαλαιοποιήσει το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν περίπου… απαραίτητη για τον Αρη. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Μπούργος είχε επαυξημένο κίνητρο απέναντι σε μια…άδεια απο ενέργεια, ομάδα που μόλις πριν απο λίγες ώρες είχε χάσει μια σπουδαία ευκαιρία για κάτι μεγάλο στη δική της σεζόν.

Ήταν κάτι ευδιάκριτο απο το πρωτο λεπτό. Μια ομάδα διψασμένη, αποφασισμένη να μη χάσει την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στον τελευταίο στόχο που της έμεινε. Πρώτοι πάνω στην μπάλα, με περίσσια διαθεση απο όλους να δώσουν το κάτι παραπάνω στο χορτάρι. Ο Ντουκουρέ μπήκε πολύ γρήγορα στα… παπούτσια του απόντα Σάσα και όχι μόνο κάλυψε το κενό στη μεσαία γραμμή αλλα πέτυχε το -εντέλει- χρυσό γκολ.

Ο Μαντσίνι δεν άφησε μπάλα να μην την κυνηγήσει, ο Καμαρά ήταν πραγματικά ακούραστος και η άμυνα δεν αισθάνθηκε σοβαρό κίνδυνο από την soft για τις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Το γρήγορο γκολ του Ντουκουρέ έδιωξε και το όποιο άγχος υπήρχε. Ο Αρης ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, αλλά υστέρησε και πάλι στο μοναδικό άλυτο φετινό του πρόβλημα. Να τελειώσει τις φάσεις σε κανονική ροή αγώνα και να πάει στην ανάπαυλα όχι με το εύθραστο 1-0 αλλά με ένα μεγαλύτερο σκορ.

Μια ο Μαντσίνι σε ένα τέτ- α-τετ με τον Πασχαλάκη, μια ο Ματίγια με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ και μια ο Ιτούρμπε που δεν μπόρεσε να βγάλει την πάσα “πάρε-βάλε” στον Καμαρά, κράτησαν το ματς…ζωντανό. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πάρει την κατοχή με την είσοδο στο ματς των Αουγκούτσο και Μπίσεσβαρ, που βοήθησαν στην κυκλοφορία αλλά τις ευκαιρίες ο Αρης τις είχε και πάλι. Μαζί και την ευκαιρία να κλειδώσει νωρίτερα το τρίποντο.

Ο Πασχαλάκης και η αδυναμία των παικτών του Αρη στην τελική προσπάθεια κρατούσαν το ματς σε τεντωμένο σκοινί μέχρι το σημείο που η αποβολή στο 70΄ του Μιχάι φαινόταν να γέρνει τη πλάστιγγα οριστικά υπέρ των γηπεδούχων. Η απόφαση του Μπούργος να αφαιρέσει απο την ενδεκάδα Μαντσίνι και Καμαρά που είχαν τρέξει αρκετά χιλιόμετρα (ο Καμαρά είναι και σε περίοδο νηστείας λόγω ραμαζανιού) και να γυρίσει την ομάδα πιο πίσω επιλέγοντας τον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς έκανε το πλεονέκτημα που απέκτησε ο Αρης…μειονέκτημα.

Ο Αρης δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και ο ΠΑΟΚ, αν και με δέκα, φαινόταν να έχει περισσότερους παίκτες στο χορτάρι και να βγάζει παραπάνω παίκτες στην επίθεση, αφού οι γηπεδούχοι προσέφεραν γρήγορα την κατοχή στον ανίπαλο. Η καλή αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Αρη και η θέληση που είχαν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο κράτησαν μακριά απο την εστία του Κουέστα τους παίκτες του Λουτσέσκου και μαζί και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Η νίκη θα είχε μεγαλύτερο αντίκρισμα εφόσον ο Παναθηναικός είχε απώλειες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα μισά των πλει-οφ η απόσταση παραμένει στους δύο βαθμούς κι η μάχη για την προνομιούχο 3η θέση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και λογικά θα πάει έτσι μέχρι το φινάλε. Το παιχνίδι στη Λεωφόρο αμέσως μετά το Πάσχα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δε θα κρίνει κάτι, καθώς θα απομένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια…

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσω δυο πράγματα. Παρά την καταρρακτώδη βροχή όλη την ημέρα χθες αλλά κυρίως το τρίωρο πριν τον αγώνα, ο κόσμος του Αρη δεν πτοήθηκε και έδωσε βροντερό παρόν. Ηταν δε τόσο έντονη η βροχή όπου η προβληματική λόγω τριών ατυχημάτων Περιφερειακή οδός εγκλώβισε - καθυστέρησε χιλιάδες οδηγούς επί μια και πλέον ώρα, μεταξύ αυτών και την αποστολή του Αρη.

Επίσης δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη η επιεικώς απαράδεκτη και προκλητικλή συμπεριφορά του πάγκου του ΠΑΟΚ σχεδόν σε όλο τον αγώνα... Ψάχνω να βρω προηγούμενο όπου ο βοηθός προπονητή επιτίθεται λεκτικά σε ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας και του κάνει χειρονομίες. Προφανώς η ασέβεια και η προκλητικότητα είναι κάτι μεταδοτικό. Ορθώς ο Μπούργος έσπευσε να υπερασπιστεί τον ποδοσφαιριστή του, ο ωστόσο διαιτητής τα έκανε μαντάρα στη διαχείριση της συμπεριφοράς του πάγκου του ΠΑΟΚ που έπρεπε από το πρώτο πεντάλεπτο να αποβάλει έναν (οποιονδήποτε από όσους ακόμη και σε οφθαλμοφανέστατο πλάγιο άουτ πετάγονταν να διαμαρτυρηθούν με στόχο να προκαλέσουν την κερκίδα). Οπως κατά τη γνώμη μου τα έκανε μαντάρα και στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Το ότι ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες το λες και διαιτητική επιτυχία.

ΥΓ. Η ομάδα που έκανε, λέει, στη Μαρσέιγ περισσότερες τελικές από την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει βάλει γκολ στον Αρη στα τρία φετινά μεταξύ τους παιχνίδια. Με την ίδια λογική ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα και απο τους τρεις… Τι; Oχι;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x